Βασιλόπιτα με γλάσο από αλοιφή σοκολάτας

files/1/Blog/tvmall-syntages-blog-vasilopita.pngΤου σεφ Αδάμ Παπαδάκη

Υλικά

250 γρ. μαργαρίνη                 
250 γρ. αλοιφή σοκολάτας                 
6 αυγά                 
300 γρ. ζάχαρη                 
200 γρ. γάλα                
600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του                 
1 πορτοκάλι( χυμό )                
1 πορτοκάλι (ξύσμα )                
1 βανίλια                
2 κουταλιές μαχλέπι                  
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ                
200 γρ αμύγδαλο χοντροκομμένο 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ταψί στο μάτι για να ζεσταθεί και στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέσα στο ταψί. Προσθέτουμε και το αλεύρι, το γάλα, μια βανίλια και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαχλέπι και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και το τοποθετούμε στο φούρνο για 50 λεπτά στους 165-170 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι βάζουμε την αλοιφή σοκολάτας μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Όταν βγάλουμε τη βασιλόπιτα από τον φούρνο, περιχύνουμε από πάνω τη σοκολάτα. Καλή απόλαυση!