Τσουρέκι

files/1/Blog/tvmall-syntages-blog-tsoureki.png
Υλικά
1 kg αλεύρι
6 αυγά
2 φακελάκια μαχλέπι
700 γρ. ανθόμελο
600 γρ.  γάλα πλήρες
2 πορτοκάλια (ξύσμα)
100 γρ. μαγιά νωπή
200 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε ένα ένα μέσα τα υλικά και θέτουμε το μίξερ σε λειτουργία για περίπου 10 με 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δίνουμε στον κάδο μια ώθηση με το χέρι μας. Στη συνέχεια, μόλις το ζυμάρι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το μίξερ και το πλάθουμε σε 3 μπάλες. Έπειτα, φτιάχνουμε ένα ένα τα ζυμάρια σε κυλινδρικό σχήμα στο μέγεθος που επιθυμούμε για να φτιάξουμε το τσουρέκι σε σχήμα πλεξούδας. Όταν τα ενώσουμε καλά σε σχήμα πλεξούδας, ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί, τοποθετούμε μέσα το τσουρέκι και το βάζουμε στο φούρνο για 50 λεπτά στους 170 βαθμούς.