Ριζότο λαχανικών

files/1/Blog/tvmall-syntages-blog-rizoto-4tyria.pngΤου σεφ Αδάμ Παπαδάκη

Υλικά
300 γρ. ριζότο αμπόριο
1,5 καρότο
4 τεμ. λευκά ή πράσινα σπαράγγια
100 γρ. μανιτάρια
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
6 ελιές χωρίς κουκούτσι
1 μέτρια τομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές παρμεζάνα

Εκτέλεση:


Βάζουμε 150 γρ. ριζότο στην κατσαρόλα με λίγο λάδι και το ανακατεύουμε για να καβουρντιστεί. Προσθέτουμε αλατοπίπερο. Σβήνουμε με κρασί. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το καρότο και τα σωτάρουμε σε λαδάκι σε άλλη κατσαρόλα, μαζί με τα μανιτάρια και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, την τομάτα και τα σπαράγγια. 
Προσθέτουμε το ριζότο στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα σβήνουμε με κρασί. Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα τυριού.

Για την κρέμα τυριού:
Ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα στην τρίτη κατσαρόλα, μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάζουμε από τη φωτιά. 

Σε ένα πιάτο βάζουμε την κρέμα τυριού, το ριζότο από πάνω και γαρνίρουμε με τις ελιές και λίγη τριμμένη παρμεζάνα. 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο: