Πένες τρικολόρε

files/1/Blog/tvmall-syntages-blog-penes-trikolore.pngΤου σεφ Αδάμ Παπαδάκη

Υλικά (για 400 γρ. πένες)
200 γρ. παρμεζάνα
100 γρ. τυρί cottage
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πράσινο πιπέρι
6 τοματίνια τσέρι
1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό
50 γρ. μπέικον

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις πένες να βράζουν για 8-9 λεπτά (για αποτέλεσμα al dente) στην κατσαρόλα με σουρωτήρι. Μόλις τα βγάλουμε με το ενσωματωμένο σουρωτήρι, αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε μέσα για να τσιγαριστεί. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις μελώσει το μπέικον, ρίχνουμε τις πένες μέσα, το τυρί cottage, τη μοτσαρέλα, λίγη παρμεζάνα και τα τοματίνια. Γαρνίρουμε με τον βασιλικό και ακόμα λίγη παρμεζάνα.