Μοσχαρίσιο φιλέτο αλά κρεμ

files/1/Blog/tvmall-syntages-mosxari-fileto-ala-krem.pngΤου σεφ Αδάμ Παπαδάκη

Υλικά
2 τεμ. μοσχαρίσιο φιλέτο (περίπου 180 γρ. το τεμάχιο)
150 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
400 γρ. πατάτες
300 γρ. κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι κονιάκ
Αλάτι
Πιπέρι
100 γρ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση:


Βάζουμε στη μεγάλη
κατσαρόλα να βράσουν οι πατάτες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με λάδι στο μικρό τηγάνι. Προσθέτουμε αλατοπίπερο. Στο μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λάδι τα φιλέτα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο. Βάζουμε τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος μαζί με το κονιάκ στη μικρή κατσαρόλα. Μόλις καραμελώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε την ποσότητα που θέλουμε στα μανιτάρια. Κάνουμε τις πατάτες πουρέ μέσα στην κατσαρόλα. 

Βάζουμε τον μαϊντανό μέσα στην κρέμα γάλακτος. Σερβίρουμε τον πουρέ μαζί με τα φιλέτα και προσθέτουμε τη σάλτσα κρέμας γάλακτος από πάνω.