Κουραμπιέδες

files/1/Blog/tvmall-syntages-blog-kourampiedes.pngΥλικά    
640 γρ. φρέσκο βούτυρο            
300 γρ. αμύγδαλα άσπρα καβουρδισμένα            
1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη             
1 σφηνάκι κονιάκ            
2 βανίλιες            
1 ½ κουτ. γλ. μπέικιν  πάουντερ            
1 φακελάκι μαστίχα (σκόνη)            
2 πακέτα αλεύρι (μαλακό)            

Εκτέλεση:
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το τοποθετούμε μέσα στο μίξερ μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμαι για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε για αρκετή ώρα για να ενωποιηθούν όλα τα υλικά. Όταν το μείγμα αρχίζει να γίνεται πιο σκληρό, βγάζουμε τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούσαμε και βάζουμε στη θέση τους τα εξαρτήματα για ψωμί που είναι πιο μεγάλα για να μπορέσουμε να ανακατέψουμε το σκληρό ζυμάρι που έχει δημιουργηθεί. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, τότε θα το βγάλετε από το μίξερ.

Στη συνέχεια ψήνουμε τους κουραμπιέδες στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.